Totul despre Bloguri

Cum sa aleg un nume de blog si de ce este important ?

Alegerea unui nume de blog este la fel de importanta precum alegerea numelui pentru o companie. Acest nume de blog urmeaza sa reprezinte identitatea ta in mediul online, prin urmare ar fi bine sa te asiguri ca alegi un nume de blog potrivit care este usor de gasit si de promovat.

In urmatoarele randuri gasesti informatii care te vor ajuta in alegerea numelui perfect pentru blog-ul tau.

01. Trebuie sa decizi daca vrei un nume de blog brandabil sau un nume de blog bazat pe cuvinte cheie care sa specifice activitatea care o desfasori.

02. Trebuie sa te asiguri ca nu incalci drepturile de autor (copyright) cand alegi un nume brandabil. Ar fi bine sa realizezi o cercetare atenta sa te asiguri ca numele pe care il alegi este unul unic.

Acest tip de greseala este facut destul de rar, dar cand se intampla iti poate da peste cap planurile pe carele ai si poate fi destul de costisitor.

03. Trebuie sa fie usor de scris. Daca un numele necesita multa atentie pentru a fi scris din cauza ca este foarte lung sau contine cuvinte ce nu se pot pronunta foarte, se poate pierde din valoarea de marketing.

04. Trebuie sa fie usor memorabil. Exista sute de milioane de nume inregistrate, prin urmare detinerea unui nume memorabil si atragator este un lucru esential dar destul de greu de realizat.

05. Cat mai scurt. Este clar ca ideal ar fi ca numele sa fie simplu si scurt, deoarece daca este lung si foarte complex cei ce il utilizeaza il pot scrie gresit.

06. Daca alegi un nume bazat pe cuvinte cheie (keywords), ar fi bine sa folosesti cuvinte care sunt cautate de oameni pe google. Acest lucru o sa iti imbunatatesca clasarea in motoarele de cautare cum ar fi GoogleYahooBaidu sau Bing. Pentru reaserch in cautarea cuvintelor potrivite poti utiliza Keyword Planner ce face parte din suita Google Adwords .

07. Alege extensia potrivita pentru tine. Daca planuiesti sa aduci vizitatori din toata lumea cel mai potrivit ar fi un nume cu extensia .COM, daca publicut tau tinta este din Romania cel mai potrivit ar fi un nume .RO, .INFO pentru site-uri informationale, .ORG pentru site-uri non profit sau non comerciale etc..

08. Ar fi bine sa eviti cratimele si numerele. Cea mai importanta problema in acest caz ar fi ca motoarele de cautare nu prea agreeaza cratimele si numerele din numele de blog.

Acest articol este articolul numarul 2 si face parte din seria de articole intitulata Totul despre Blog-uri” 

Aboneaza-te la postarile mele si iata ce vei putea afla din urmatoarele mele articole:

Fa alegerea de a ramane fidel articolelor mele, iar castigurile tale se vor putea materializa.

error: Continutul este protejat !!!