Cuptorul bunatatilor de post a la Sarghy

Am creat o reteta de mancare de post delicioasa, pe baza de naut si legume, care este plina de proteine si nutrienti esentiali.

Mancare de naut si legume la cuptor

Ingrediente:

  • 2 cani de naut fiert
  • 1 ardei rosu taiat cubulete
  • 1 ceapa taiata in felii subtiri
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 cartofi mari, curatati si taiati in cuburi mici
  • 2 morcovi mari, curatati si taiati in rondele
  • 1/2 cana de rosii tocate
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper negru
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • Sucul de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade C.
  2. Intr-o tava de cuptor mare, amestecati nautul, ardeiul rosu, ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii si rosiile.
  3. Adaugati uleiul de masline, sare, piper si cimbru uscat si amestecati bine pana cand toate legumele sunt acoperite uniform cu uleiul si condimentele.
  4. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si coaceti la cuptor timp de aproximativ 35 de minute.
  5. Indepartati folia de aluminiu si continuati sa coaceti mancarea la cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana cand legumele sunt moi si incepe sa se formeze o crusta aurie deasupra.
  6. Adaugati sucul de lamaie si amestecati bine, apoi serviti mancarea calda, cu un strop de ulei de masline si o felie de lamaie.

Aceasta mancare de naut si legume la cuptor este o alegere excelenta pentru cineva care doreste sa manance sanatos si gustos in timpul postului. Este o mancare bogata in proteine, fibre si vitamine, iar combinatia de legume si condimente o face delicioasa si satietoare.

Sper ca aceasta reteta sa va placa! Va doresc pofta buna!

error: Continutul este protejat !!!